Blog Image

Wallarp

Mest om hästarna och hundarna och lite om oss

Nu är vi igång

Avel Posted on 2018-05-14 20:49

Idag passade det med en flirt så nu är vi igång med årets betäckningssäsong!
Första betäckta stoet här hemma på fem säsonger. Gutten har ju som bekant varit utlånad till Småland, Göteborg och Tidaholm de senaste fem avelssäsongerna.
Det gick väldigt lugnt och fint, känns bra att vara igång.
I helgen kommer sto nr två, en gammal bekant nämligen ingen mindre än Sol!



Första betäckningsstoet har anlänt

Avel Posted on 2018-05-14 14:58

Igår kom årets första betäckningssto hit. Isabella e Odin, ett mycket vackert och otroligt snällt sto. Däremot var hon inte sugen på en flirt ännu. Det var däremot Julia som hänger efter Isabella som ett plåster. Tur att Isabella är så tålmodig.



Körträff FNH Värmland

Unghästträning Posted on 2018-05-14 14:50

I söndags var det dags för körträff med FNH Värmland igen. Denna gång hos Stina och Jan Ruderus i Bartna. Alltid så trevligt hos dem, Stina bakar gott fikabröd och står i. Fika är ju nog så viktigt på dessa träffar smiley
Denna gång var vi inte så många ekipage, det var Lillemor och Rox, Karin och Bertil hade med sig Sletta också var så klart Jan och Stinas Trine med. Och så vi med Rut förstås.

Först blev det sedvanlig promenad och efter fikarast hjälptes vi åt med att spänna för lite redskap, don efter person, eller ja, häst i detta fall. Alltid så trevligt på dessa träffar!



Körtävling

Tävlingar Posted on 2018-05-14 14:21

Med tanke på den ringa träningen i år så gick det rätt bra ändå på årets första körtävling. Vi startade en LB dressyr Clear Round och där körde vi på 64,69% och det innebar bästa resultat i klassen trots att det var klenbeningar och annat med smiley Vi körde också en LB tävlingsklass på 63,75% där vi fick se oss slagna av en klenbening med en ynka poäng. Lite synd för känslan efter den klassen var dubbelt så bra som efter den första som jag faktiskt var ganska missnöjd med.

Foton från framkörningen, vet inte om det var en protest- eller glädjeyttring på det andra fotot smiley Fotograf var Hasse Röjder.



Körträning

Träning Posted on 2018-05-14 14:13

Inför körtävling i dressyr var vi och trimmade en kväll för Karin Söderkvist. Och vi är ju lite lätt ringrostiga… Men å andra sidan går Ängla bättre nu än någonsin, sakta framåt med andra ord smiley



Mer från körkursen

Kurser och clinics Posted on 2018-05-14 13:54

Rut och jag var ju på körkurs för ett par veckor sedan. Med på kursen var också två av våra uppfödningar och en som vi fött upp modern till. Så fantastiskt roligt att de hamnat hos så bra köpare som hanterat hästarna så väl och visat dem på premiering och körprov. Sol 4 år e Heirums Nils u Tindra – Isvind, som drog åttahjuling för första gången. Rox 2 år e Radix u Vidablicks Sara -Rapid som gick med linor för första gången på lördagen och på söndag eftermiddag gick hon i kälke:-) Tim 5 år e Glim u Bjeller-Tösen – Glomstadgutten fick prova att dra böljedrag. Kul att nästan kunna fylla en hel körkurs, fyra av fem deltagande hästar härstammade från oss smiley