20090404

Idag var hovslagaren här för att verka 4 av hästarna. Och allt blev fel från början, det var inte alls någon av hästarna som hade lust att gå in från hagen igen och definitivt inte strax före lunch… Och det vet väl alla hur hästar kan bli när rutinerna blir rubbade?? Vi började med Dosado som hela tiden skulle stå på bakbenen, och då blir det ju lite jobbigt att verka… Och det bar sig inte bättre än att sambo Mats fick en hov i pannan till slut. Som tur var gick det bra, men han fick ett rött märke och ser nu mera ut som Gorbatjov, så numera kallas han Gorby… Nästa i tur var Bjellra och bara hon fick stå och prata lite med mig så gick det bra. Men sen var det Bimbos tur, och det skulle absolut inte verkas hovar. Hon stod visserligen på alla fyra hovar men slingrade sig och hade sig så hovslagare Mats blev alldeles matt. Så vi sparade Rödluvan till ett senare tillfälle. När vi äntligen släppte ut dem blev det totalt kaos, småkillarna sprang igenom tråden och in i stallet igen och ut igen, och in igen… Till slut var alla ute och fick sitt hö och lugnet la sig igen. Lustiga djur det här…