20090407

Idag tog jag ut Gutten för longering över cavaletti. Han behöver lära sig att lyfta på fötterna över bommar. Det är inte alltid det blir så graciöst, ibland ligger bommarna som ett enda stort plockepinn. Och han upptäckte ganska snart att de nyinköpta fina plastbommarna som hör till cavalettiblocken var mycket lättare att flytta på än de gamla svintunga träbommarna. Men det gick att lura honom, la en träbom först och sist i serien, och det fungerade, nu tror han att alla är trä… Får se hur länge han går på det. Men idag slog han alla rekord till att börja med, i bockning och brallning alltså. Unghingstarna i hagen bredvid började och han hakade på. Har aldrig sett honom leva om så, det var nära jag var tvungen att släppa honom. Men han lugnade ned sig och sedan gick han klockrent över cavalettibommarna, han fick upp en så bra fart och schvung i steget så han bara flöt över. Men jag var glad att jag inte satt på ryggen idag…