Projekt sadelkammare har varit på gång i ett antal år nu. Och i höstas tyckte husse att det var dags. Det tyckte inte jag eftersom det borde ha påbörjats under våren för att bli klart till hösten. Men envis som en röd gris osv… Så nu står vi med ett projekt mitt i vintern igen. Som tur är börjar det närma sig slutet. Inredningen har börjat komma på plats och lite grejor har jag kunnat bära in.
Från början var det här gamla ladugården, eftersom det var ett litet torpställe från början fanns det bara plats för två kor och ett par bås till någon kalv och gris. Den gamla inredningen fanns tom kvar med båsplatserna när vi köpte gården. Sedan dess har vi haft provisorisk hästbox och spilta där och senare minigrisar och getter. Men nu blir det inga djur där mer.

Vi fick börja med att byta ett utav fönstren, det var ganska slut…

Det nya börjar komma på plats

Och så här blev det (skall drevas och putsas kring det också)

Man udnrar ju om det skall bli ordning i det här kaoset??

De sadelhängare jag sett på nätet föll inte i god jord här hemma, husse bara muttrade något om dyrt och onödigt. Och visst är det alltid så att det man fastnar för är naturligtvis det dyraste och de jag sett kostade ca 2000:- styck. Så jag höll faktiskt med, roligare kan man ha för pengarna. Så vi tillverkade egna, mestadels av överblivet byggvirke. Betasde och lackade dem, tycker de blev helt ok.

Skruva skruva

Vi köpte också två rejäla täckeshängare med plats för totalt 12 täcken. Och så här långt har vi kommit nu.